پاییز در جاده چالوس
برای دیدار از کتابخانۀ روستای خیرود کنار در پنج کیلومتری شهرستان نوشهر در استان مازندران روز چهارشنبه پنجم آذز به راه افتادیم. کتابخانۀ خیرودکنار،کتابخانهای شخصی است که خانم امینی آن را راه اندازی کرده است. ایشان از طریقی با کانون توسعه فرهنگی کودکان آشنا شدند و برای دریافت کمک و مشورت به دفتر کانون مراجعه کردند. در آن نشست برای سفر به این کتابخانه و برگزاری کارگاه های آموزشی برنامه ریزی کردیم.
در این سفر خانم ها: ملک تاج پوراصلانی،فریده خواجوی و فرمهر منجزی با خانم امینی همراه شدند.
کتابخانه ی این روستا محل کوچکی بود. مغازه ای حدود بیست متر.کتاب های کتابخانه اهدایی بود. اکثر کتاب ها مناسب آن کتابخانه نبود و مخاطبی نداشت. خانم خواجوی آموزش کتابدار را به عهده داشت.از کتابدار خواسته بودیم بجز خودش افراد علاقه مند دیگر را هم برای آموزش دعوت کند. کتابدار آموزش های اولیه را دید و همه در چیدن و رده بندی کتاب ها تا حدودی کمک کردیم.
خانم پوراصلانی کارگاه آموزش بهداشت فردی و مشاوره را با زنان و دختران روستایی برگزار کرد.
خانم امینی و خانم منجزی هم برای گفت و گو با دهیار و اعضای شورای روستا و مدیر مدرسه به دهیاری رفتند. در این جلسه دربارۀ شیوۀ فعالیت کانون توسعه فرهنگی برای آن ها توضیحاتی داده شد. قرار شد اگر دهیاری به همراه اعضای شورا بتواند زمینی را به ساخت کتابخانه اختصاص دهد،کانون توسعه فرهنگی آموزش کتابدار را به عهده بگیرد و هم چنین انتخاب و خرید کتاب و برگزاری سایرکارگاه های آموزشی برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان را انجام دهد.
در همان جلسه دهیار محترم نامه ای به ادارۀ آموزش و پرورش نوشت تا بخشی اززمین مدرسه را به ساخت کتابخانه اختصاص دهند.
با سلام و احترام،
جناب مهندس همایونی من را با این سایت و فعالیت های شما آشنا نمودند. ّبه همگی شما در رابطه با این کار ارزشمند تبریک میگم. همیشه موفق و سلامت باشید.
با تقدیم احترام مجدد،
علیرضا کاشانی
ممنون از لطف شما آقای کاشانی