در تاریخ 20 اردیبهشت ماه به منظور مذاکره نهایی برای راه اندازی رشته الکترونیک صنعتی برای دختران خانم ها همایونی و فراهانی سفری به استان کردستان داشتند. قبلا” با اعلام آمادگی آقای بهروز سعادت برای حمایت مالی از پیشنهاد کانون توسعه فرهنگی کودکان در ایجاد رشته فوق و موافقت و استقبال مدیر کل آموزش فنی – حرفه ای آقای مهندس فخری و مدیر کل امور اجتماعی و شوراها ی استان کردستان آقای رحمانی آبیدر از این طرح ، بررسی های لازم صورت گرفته بود .
جلسۀ نهایی در ساعت 9 شب روز 20 اردیبهشت در دفتر آموزشی با حضور آقای مهندس فخری ، آقای بایزید نژاد، معاون آموزشی و سه نفر از همکاران ایشان ، آقای رحمانی ، خانم امجدی ، خانم همایونی ، خانم قدم خیریان و خانم فراهانی برگزار شد .
مذاکرات پیرامون ایجاد رشته الکترونیک صنعتی برای دختران در محل مجتمع فنی – حرفه ای دختران در سنندج بودکه اولین دوره و آغاز فصل تازه ای در آموزش این رشته برای دختران است. شرایط کانون توسعه برای پذیرش هنرآموزان دخترشامل موارد زیر بود :
– حداقل مدرک پایان مقطع راهنمائی و حداکثر دیپلم .با معرفی نامۀ کانون توسعه.
– تجهیزات مربوطه تا مبلغ ده میلیون تومان ( یکصد میلیون ریال ) از طرف کانون توسعه و پس از دریافت کمک مالــی از آقـای بهروز سعادت ،طبق فهرست سازمــان فنی- حرفــه ای برای این رشته خریداری می شود.
– طول مدت آموزش کمتر از 6 ماه ( مقدماتی و تکمیلی ) تا کسب مهارت های لازم به منظور خود اشتغالی نباشد .
روز 21/2 از مرکز آموزش فنی – حرفه ای دختران به مدیریت خانم کاظمی بازدید کردیم . درحال حاضر در این مرکز رشته هایی نظیر طراحی و گرافیک ، عکاسی حرفه ای ، شیرینی پزی و آشپزی ، معرق ، قلم زنی ، منبت کاری و ساخت لوازم چرمی و … آموزش داده می شود . سالنی را که برای آموزش رشته جدید الکترونیک صنعتی برای دختران درنظر گرفته شده با ظرفیت 6 میز کار و 12 تا 15 نفر کارآموز است که چنانچه سرمایه گذاری بعدی صورت بگیرد قابل توسعه و گسترش است .
قرارشد خانم کاظمی متن امضا شده توافقنامه را از سازمان به تهران ارسال کنند . در دنبال این دیدار خانم ها همایونی ،فراهانی و قدم خیریان عازم اورامان تخت شدند . گروه ابتدا به دیدار از خانواده مرحوم شریفی ،همراه و همکار پرتلاش و دلسوز کودکان که د ر اواخر اسفند ماه 87 در یک سانحه جانخراش به اتفاق چند نفر از همکاران فرهنگی آن روستا جانشان را از دست داده بودند، رفتیم . آقای شریفی نماینده اداره آموزش و پرورش بخش اورامانات بودند و طی 7 سال همکاری با کانون تمام تلاش خود را برای تحول فرهنگی کودکان و نوجوانان و خانواده ها با ایجاد کتابخانه کانون بکار گرفت و در برقراری ارتباط با مسئولان فرهنگی نقش بسیار مؤثری داشتند . روحشان شاد .
پس از آن گروه به کتابخانه رفتند و برای تعدادی از اعضاء کتاب خواندند و بچه ها نقاشی کشیدند . سپس با تعدادی از جوانان برای شرکت در دوره های فنی- حرفه ای در سنندج صحبت کردیم . خانم فراهانی با خانم مرادی کتابدار درمورد تقویت روابط کاری و جذب بیشتر افراد به کتابخانه و برنامه های تابستانی صحبت کردند . همچنین کمبودها و کاستی های کار تذکر داده شد .
صبح روز 22/2/ گروه از اورامان به گلین رفتند. پس از ورود به کتابخانه گلین با کتابدار و دختران جوان جلسه ای برگزار شد . همچنین برای تمدید قرارداد اجاره با صاحبخانه گفت و گویی انجام شد. در این دیدار خانم فراهانی با کتابدار صحبت کردند . کتابخانه بسیار پویا و فعال و خانم باباخانی با جدیت بسیار توانسته است جذابیت و خلاقیت در فعالیت ها را فراهم کند .
قابل ذکر و یادآوری است که این دو روستا با اجرای طرح هادی و بازسازی گذرگاه ها و میدان های روستا چهره بسیار تمیز و زیبایی پیدا کرده و ساخت و سازها جمعیت بیشتری را در خود جای داده است که بازهم نشان از رشد فیزیکی روستا دارد. ساخت هتل جهانگردی در روستای اورامان تخت دیدنی های طبیعی و زیبائی این روستا را برای همگان میسر می کند .