کارگاه چرا کتاب نمی خوانیم را خانم مهناز صدری در تاریخ 29/10/94 در محل کانون توسعه برگزار کردند. این کارگاه با حضور گروهی از اعضای کانون برگزار شد.
خانم صدری ،مدرس دانشگاه و مترجم هستند. ایشان گفتار خود را به چند مرحله دستهبندی کرده بودند. قبل از پیدایش کتابت که همه چیز به صورت شفاهی بود و مردمان از اوضاع و احوال اجتماعی به صورت شفاهی و شنیداری با خبر میشدند. پس از پیدایش خط و کتابت از محدودیتهایت و عدم دسترسی همگان به کتاب و رواج کتاب خوانی گفتند.سپس به دوران معاصر از مشروطیت تا امروز و وضعیت نویسندگی و نشر در ایران و ارتباط روشنفکران ایرانی با آثار ادبی ، علمی و هنری در جهان در دهههای اول مشروطیت و انتشار روزنامه و روزنامهخوانی و مطالعه و در دهۀ اخیر دسترسی نسل جدید به وسایل ارتباط جمعی جهانی مثل اینترنت و شبکههای مجازی پرداختند.
ایشان محدودیت های کتابخوانی امروز ایران را در نکات زیر دیدند: ضعف اقتصادی خانوادهها، ضعف مترجمان و نویسندگان در تالیف و ترجمه ، عدم ورود کتابهای مناسب و خوب برای ترجمه، عدم توجه مسئولان به جایگاه مطالعه ، قیمت گران کتاب، دسترسی به منابع اینترنتی که بیشتر به سرسری خواندن و مطالعه سطحی نسل جدید منتهی شده است و… . خانم صدری در پایان کارگاه قصه کدو قلقله زن را که از قصههای فولکوریک ایرانی است تحلیل کردند و با بحث و گفتوگو درباره پیام آن جلسه خاتمه یافت. تشکیل گروه «باهم کتاب بخوانیم» دست آورد این کارگاه بود که قرار است اولین جلسه آن در بهمن ماه برگزار شود.
ممنون از مطالب خوبتون